Ταξίδια στο Πήλιο,

Το όρος Πήλιο βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας, σε μικρή απόσταση από την πόλη του Βόλου. Κατά την μυθολογία, ήταν η καλοκαιρινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων.

Διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια του Πηλίου βρίσκονται τα χωριά του, περίπου 70 συνολικά, πανέμορφα, γραφικά, με τα αρχοντικά τους και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, στέκονται σαν στολίδια το κάθε ένα χωριστά και όλα μαζί συμπληρώνουν την εικόνα του Πηλίου. 

Το Πήλιο είναι γεμάτο μαγεία και πανέμορφα τοπία για όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, για περιπέτεια και συγκινήσεις. Λίγα μέρη θα βρείτε στην Ελληνική γη σαν το Πήλιο, εκεί όπου το βουνό σμίγει με την θάλασσα. Το νερό βρίσκεται παντού, σε ρυάκια , μέσα στα χωριά και σε καταρράκτες, ενώ η εναλλαγή βουνού θάλασσας φτάνει στο απόλυτο.

Οι παραλίες έχουν μια μοναδική μεσογειακή ομορφιά. Το Πήλιο είναι πραγματικά το "θαύμα της Φύσης". Η Πορταριά είναι το πρώτο χωριό που συναντάει κανείς στους πρόποδες του Πηλίου, με παραδοσιακά κτίρια, φτιαγμένα σύμφωνα με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια για κάθε διάθεση, ενώ για τη νυχτερινή σας διασκέδαση μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα cafe/bar.

Η Μακρινίτσα, το "μπαλκόνι του Πηλίου" όπως την αποκαλούν βρίσκεται 17 χλμ. από το Βόλο και ένας απολαυστικός περίπατος στο στενό πεζόδρομο που καταλήγει στην κεντρική πλατεία, θα σας προσφέρει μια από τις ωραιότερες θέες.

Άλλα μέρη  είναι η Τσαγκαράδα και η Ζαγορά, που είναι χτισμένη σε μια δυσπρόσιτη και απόρθητη περιοχή με θέα στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το χωριό των γραμμάτων και του πολιτισμού. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι ακρογιαλιές της πίσω πλευράς του Πηλίου, Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Καραβοστασιά, Νταμούχαρη, Αϊ Γιάννης και Παπά Νερό ενδείκνυνται για δροσερές βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. 

Όσοι αποφασίσετε να ταξιδέψετε κατά την περίοδο του χειμώνα πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον οικισμό Χάνια. Μια δασώδης περιοχή με έλατα, οξιές, αγριολεύκες, πλατάνια, όπου διατηρούνται και τα παλιά ξενοδοχεία (τα χάνια). Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδιαίτερα οργανωμένο για αυτούς που αγαπάνε τα χειμερινά σπόρ. Εκτός από σκι μπορούν να απολαύσουν και snowboarding καθώς και ορειβατικό σκι. Οι υπόλοιποι μπορείτε να χαλαρώστε και να χαθείτε στο λευκό χρώμα του χιονιού, απολαμβάνοντας ζεστό καφέ αλλά και ποτό στο όμορφο καταφύγιο του χιoνοδρομικού κέντρου.  

Επικοινωνήστε μαζί μας. Paradies Travel 2310-225501/ 2310-225576

__________________Τιμοκατάλογοι Ελλάδας__________________

Ελλάδα, Φθινόπωρο, 28ης Οκτ. '20
Ελλάδα, Φθινόπωρο, 28ης Οκτ. '20
Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
Ελλάδα, Οδικές εκδρ., 28ης Οκτ. '20
Ελλάδα, Οδικές εκδρ., 28ης Οκτ. '20
Αναχωρήσεις από ΘεσσαλονίκηΕπικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
SunnyHills Studios


Mailing ListLogin-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης