Ταξίδι στη Νάξο

Στο κέντρο του συμπλέγματος των νησιών των Κυκλάδων, στην καρδιά του Αιγαίου, βρίσκεται η Νάξος. Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Έχει έκταση 440 τετ.χλμ.και οι ακτές του εκτείνονται σε μήκος 148 χιλιομέτρων. Η Νάξος είναι περικυκλωμένη από νησιά. Συνορεύει προς τα βόρεια με τη Μύκονο προς τα δυτικά με την Πάρο, νότια-νοτιανατολικά με τις μικρές Κυκλάδες (Ηράκλεια, Σχοινούσα, Κέρο, Κουφονήσια) και ανατολικά με τα νησάκια Δονούσα, Στρογγυλή και Αγία Παρασκευή.

Η Νάξος σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων έχει ασυνήθιστα εύφορο έδαφος. Ίσως για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τους μύθους η Νάξος θεωρείται η πατρίδα του θεού Διονύσου. Έτσι η παράδοση θέλει το νησί να είναι προικισμένο και ευλογημένο από τον θεό Διόνυσο. Από αρχαιοτάτων χρόνων το νησί φημίζεται για την παραγωγή των εσπεριδοειδών, των αμπελιών και κατά συνέπεια και των κρασιών του. Το νησί αποτελεί μια πρόκληση για κάθε ταξιδιώτη καθώς οι επιλογές που προσφέρει μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα. Αυτό το μέρος μπορεί να προκαλέσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν να ανακαλύψουν την ιστορία και να δουν τα μνημεία που βρίκονται διάσπαρτα στο νησί της  Νάξου, αυτούς που θέλουν να χαρούν τις φυσικές ομορφιές της Νάξου, και να περπατήσουν τις όμορφες διαδρομές της στα γραφικά χωριά και τις εύφορες κοιλάδες.

Οι αμμώδεις παραλίες και τα χωριά της ενδοχώρας με τα πυργόσπιτα και τα βυζαντινά ξωκκλήσια και τις ταβέρνες με τις πλούσιες τοπικές νοστιμιές είναι από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Νάξου. Είναι ιδανικό μέρος για οικογενειακές χαλαρές διακοπές και για εναλλακτικό τουρισμό.Οι παραλίες με τα χιλιόμετρα χρυσής άμμου στις παραλίες μετά την Αγία Άννα : Πλάκα, Μικρή Βίγλα, Καστράκι  προσφέρουν άπλετες επιλογές για απολαυστικές ώρες στην παραλία. Η ενδοχώρα με τα καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα και τα δεκάδες  βυζαντινά εξωκλήσια (Παναγία Δροσιανή και Πρωτόθρονη) προσφέρεται για περιηγήσεις, καθώς επίσης και η Χάλκη, η παλιά πρωτεύουσα με τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα παραδοσιακά οινοποιεία. Τα βράδια όμως ανήκουν στη Χώρα, την πόλη με την έντονη ζωή..

Ταξιδέψτε στη Νάξο και απολαύστε πανέμορφες παραλίες και ζεστή φιλοξενία...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Επικοινωνήστε μαζί μας για αεροπορικά, ξενοδοχεία, ενοικίαση αυτοκινήτου..
Paradies Travel 2310-225501 / 2310 225576

__________________Τιμοκατάλογοι Ελλάδας__________________


Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
SunnyHills Studios


Mailing ListLogin-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης