Κίνα ταξίδια και εκδρομές

 Ταξιδέψτε ως τη μακρινή Κίνα και γίνετε μάρτυρες ενός μακραίωνου πολιτισμού που επηρέασε στο πέρασμα του την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η Κίνα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας πολιτιστικός κόμβος, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαφορετικών πολιτισμών, γλωσσών, ηθών και εθίμων.

Σημεία μνημειώδους αναφοράς που δεν πρέπει να λείψουν από το ταξίδι σας είναι η ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, η Απαγορευμένη Πόλη, το μαγευτικό Γκουιλίν, τα απομεινάρια από τις αυτοκρατορικές δυναστείες όπως των Χαν, των Μινγκ και των Τανγκ, ο Πήλινος Στρατός και φυσικά το διάσημο Σινικό Τείχος. Οι μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο, Guangzhou, η Σαγκάη, και το Χονγκ Κονγκ αναμφίβολα πρέπει να αποτελέσουν σταθμούς του κάθε επισκέπτη αυτής της φαντασμαγορικής από πολλές απόψεις χώρας. 

Χόνγκ Κόνγκ:
το "λιμάνι των αρωμάτων"
 

Το Χονγκ Κονγκ, με φανερές επιρροές από τη Δύση, προκαλεί δέος στον επισκέπτη με τους φαντασμαγορικούς ουρανοξύστες και τις πολύβουες εμπορικές λεωφόρους. Το "λιμάνι των αρωμάτων", όπως αποκαλούνταν, αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου συνδυάζοντας στοιχεία όπως οι βουδιστικοί ναοί με τα υπερσύγχρονα υποθαλάσσια τούνελ.

Από εκεί μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας για την Καντόνα, με τα ονομαστά μεταξωτά και τις πορσελάνες, που υπήρξε για χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κίνας, και έπειτα να μεταβούμε στο ρομαντικό Γκουιλίν, μια από τις πιο όμορφες κινεζικές πόλεις, χτισμένο σε μια απίστευτη τοποθεσία που περιβάλλεται από
ποτάμια, βραχώδη συμπλέγματα και δαιδαλώδεις ορυζώνες.

"700.000 άτομα χρειαστήκαν 36 χρόνια
να φτιάξουν τον Πήλινο Στρατό"

Έπειτα θα συναντήσουμε το Ξιαν, αφετηρία του "Δρόμου του Μεταξιού" και σπίτι του ξακουστού "Πήλινου Στρατού"!
O στρατός Terracotta  ή αλλιώς πήλινος στρατός, είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας στην επαρχία Xian. Αποτελεί μέρος μίας τεράστιας νεκρόπολης αφιερωμένης στον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, τον Qin Shi Huangdi.

Πρόκειται για πάνω από 8.000 αγάλματα στρατιωτών, αρμάτων μάχης, αλόγων, ακόμα και μουσικών, φτιαγμένα από πηλό, καθένα από τα οποία έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.

Περνώντας από τη Σαγκάη, θα παρακολουθήσουμε τις τελετουργίες των μοναχών του Ναού του Σμαραγδένιου Βούδα και φυσικά τις επιδείξεις δεξιοτεχνίας των κινέζων ακροβατών.

" Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πεκίνο"
Κινέζικη παρομία

Και πώς γίνεται να παραλείψουμε το Πεκίνο, μιλώντας για την Κίνα; Άλλωστε αποτελεί το λίκνο του κινεζικού πολιτισμού. Θεωρείται από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα σύγχρονο και εξελιγμένο αστικό κέντρο.

Εκεί, θα συναντήσουμε την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, το εμβληματικό Σινικό Τείχος, τα μνημεία του Μάο, αλλά και την "Απαγορευμένη Πόλη" με τους μοναδικής ομορφιάς ναούς, τα επιβλητικά παλάτια και τις περίφημες παγόδες. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να γευτούμε το τοπικό έδεσμα την "πάπια Πεκίνου"!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γιατί στην Κίνα;

Pin Επειδή είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά πολιτισμικά ταξίδια της Ασίας και συνδυάζει την παλιά Κίνα με τις μοντέρνες μεγαλούπολεις όπως το Χονγκ Κονγκ και την Σανγκάη.

Pin Ακόμη, επειδή αυτή τη μείξη δύο διαφορετικών κόσμων, του αρχαίου και του σύγχρονου, δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού στον πλανήτη τόσο έντονα.

Pin Η Κουζίνα. Σάς είπαμε για την Κινέζική Κουζίνα;  Θεωρείται από τις κορυφαίες στην Ασία.

Pin Ο πολιτισμός της αρχαίας Κίνας αποτελεί από τους λίγους που έχουν συμβάλλει τόσο πολύ στην εξέλιξη της παγκόσμιας διανόησης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 Το Paradies Travel διαθέτει εμπειρία πάνω από 25 χρόνια στην διοργάνωση ταξιδίων στην μοναδική Κίνα ...

 
Αναχωρήσεις απο Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!!   Paradies Travel  2310-225501 / 2310-225576
  

__________________Τιμοκατάλογοι Ομαδικών ___________________         


Κατάλογος Ομαδικών Εξωτικών Ταξιδίων, έως Οκτώβριο '20
Κατάλογος Ομαδικών Εξωτικών Ταξιδίων, έως Οκτώβριο '20
Αναχωρήσεις από Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΕπικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνήστε μαζί μας
SunnyHills Studios


Mailing ListLogin-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης